Toegepaste Kinesiologie en Myofasciale Triggerpoints

Gestart

Wanneer: vrijdag 15 september 2017 en vrijdag 27 oktober 2017 van 14:00 tot 21:00


Locatie: Van der Valk Hotel Brugge-Oostkamp, Kapellestraat 146, 8020 Oostkamp


Prijs: leden Trigger vzw € 380 – niet leden € 480

Prijs vroegboeking: tot 15 augustus 2017
Leden Trigger vzw € 320 – niet-leden € 420
(minimum 15 inschrijvingen)


Warme maaltijd en koffiepauzes inbegrepen


Betaalmogelijkheden: gelieve het bedrag te storten op het rekeningnummer van Trigger vzw met vermelding van de te volgen bijscholing(en)

IBAN: BE41001188066710 – BIC: GEBABEBB


Een hands-on tweedaagse, waarbij de spier- testing volgens Goodheart wordt aangeleerd, vooral als toepassing in de diagnose, differentieel diagnose en keuzes voor therapeutische efficiëntie in de Myofasciaal- of Triggerpunttherapie.

We plannen deze workshop over twee dagen, met een tussenperiode van één maand, om het trainingseffect te vergroten. Spier-testing aanleren vergt immers heel veel aandacht voor de valkuilen in de techniek.

Test je wel correct? Ben je niets anders aan het testen? Hoe kan ik dat controleren? Welke trucjes kan ik gebruiken om mijn test efficiënt en reproduceerbaar te maken?

Zo willen we je vlug, efficiënt en betrouwbaar leren testen. We vertrekken van de basistechnieken, technieken die in heel veel toepassingen bruikbaar zijn: aanvullingen van orthopedisch onderzoek, van sportmedisch onderzoek, van neurologisch onderzoek, etc. Leren testen van producten. etc.

Vanuit die basis groeien we dan verder naar het gebruik in de Myofasciale Therapie. En daar kunnen we deze technieken gebruiken om heel wat klinische vragen op te lossen. Heel praktisch en verrassend, hoe deze techniek onze efficiëntie kan verhogen. Welke triggerpunt eerst behandelen? Eerst de centrale as behandelen, of eerst perifeer prikken? Mag ik deze patiënt wel prikken of manipuleren?

Voor iedereen die een korte basis van ‘applied kinesiology’ wil aanleren, en betrouwbaar wil leren testen. (dit aspect vinden we heel belangrijk). Voor manuele therapeuten, osteopaten, artsen en kinesitherapeuten. Voor elke Myofasciaal Therapeut die zijn klinische efficiëntie wil verhogen. Kortom een aanrader, praktisch en aanvullend.

Kenmerken cursus

  • Startdatum 15-09-2017
  • Kennis Arts of kinesitherapeut
Er is geen leerplan beschikbaar.