Moeilijke Triggerpoints Ultrasound Guided: regio Lumbaal – Buik – Lies

Startdatum 17-04-2018
Locatie Brugge

Wanneer: dinsdag 17 april 2018 van 9:00 tot 17:00


Locatie: Crowne Plaza Brugge, Burg 10 , 8000 Brugge


Prijs: leden Trigger vzw € 245 – niet leden € 295

Prijs vroegboeking: tot 17 maart 2018
Leden Trigger vzw € 185 – niet-leden € 235
(minimum 15 inschrijvingen)


Warme maaltijd en koffiepauzes inbegrepen


Betaalmogelijkheden: gelieve het bedrag te storten op het rekeningnummer van Trigger vzw met vermelding van de te volgen bijscholing(en)

IBAN: BE41001188066710 – BIC: GEBABEBB


De buik en lies regio komen op deze dag aan bod. De volgende spieren staan gepland: 

Quadratus Lumborum, Multifidus, Iliocostalis Lumborum, Rectus Abdominis, OEA, OIA, Transversus Abdominis, Adductor Longus, Brevis, Magnus, Pectineus, Piriformis, Gemelli Superior en Inferior, Obturatorius Internus en Externus en Quadratus Femoris.

Op deze “hands on” dag gaan we de moeilijke Triggerpoints van nader bij bekijken. We leren ze juist palperen en localiseren ten op zichte van tastbare anatomische referenties. We krijgen de mogelijkheid om onder begeleiding van echografie de dry needling te controleren.

Tevens wordt het belang van de latente Triggerpoints naar voor gebracht en dit volgens het systeem van de Myofasciale Spierkettingen. Dit resulteert in een toch wel andere maar vooral een ruimere aanpak naar de praktijk toe. Een aanrader voor elke therapeut, die met dry needling werkt.

Accreditatie Pro-q-kine: 15 punten

Inschrijvingsformulier expert courses

Graag onderstaand formulier vervolledigen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht. We antwoorden jou zo snel mogelijk.


Ik heb kennis genomen van de inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.