Moeilijke Triggerpoints Ultrasound Guided: regio Thoracaal – Lumbaal

Startdatum 16-03-2019
Locatie Brugge
Status

Wanneer: zaterdag 16 maart 2019 van 9:00 tot 17:00

Locatie: Crowne Plaza Brugge, Burg 10 , 8000 Brugge

Prijs: leden Trigger vzw € 190/ 250 – niet leden € 260/320

U kan apart inschrijven voor het voormiddag programma ( accreditatie PQK: 8 punten) of voor de volledige dag.

U kan gebruik maken van de kmo portefeuille.

(minimum 15 inschrijvingen)


Warme maaltijd en koffiepauzes worden gratis voorzien.

Betaalmogelijkheden: 

  • Indien u geen gebruik maakt van de kmo portefeuille: gelieve het bedrag te storten op het rekeningnummer van Trigger vzw met vermelding van de te volgen bijscholing(en)IBAN: BE41001188066710 – BIC: GEBABEBB
  • Indien u wel gebruik maakt van de kmo portefeuilleHerkenningsnummer voor TRIGGER-activiteiten is: DV.O230695 (hoofdletters DV.O, gevolgd door de cijfers 230695) De NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten is: 86905 

Ultrasound Guided: Praktische Workshop

De thoracale en lumbale regio komen op deze dag aan bod. De volgende spieren staan gepland:

Splenius Cervicis – Levator Scapulae – Trapezius – Rhomboideus Major en Minor – Serratus Posterior Superior en Inferior – Quadratus Lumborum – Multifidus – Longissimus Thoracis – Iliocostalis Lumborum en Thoracis – Latissimus Dorsi – Iliopsoas.

Op deze “hands on” dag gaan we de moeilijke Triggerpoints van nader bij bekijken. Tijdens de voormiddag leren we ze juist palperen en localiseren ten op zichte van tastbare anatomische referenties. In de namiddag krijgen we de mogelijkheid om onder begeleiding van echografie de dry needling te controleren.

Tevens wordt het belang van de latente Triggerpoints naar voor gebracht en dit volgens het systeem van de Myofasciale Spierkettingen. Dit resulteert in een toch wel andere maar vooral een ruimere aanpak naar de praktijk toe. Een aanrader voor elke therapeut, die met dry needling werkt.

 

Inschrijvingsformulier expert courses

Graag onderstaand formulier vervolledigen. Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht. We antwoorden jou zo snel mogelijk.


Ik heb kennis genomen van de inschrijvings- en betalingsvoorwaarden.

Ik ga akkoord dat mijn gegevens gebruikt worden zoals beschreven in de privacy policy