Basismodule Leuven
Inschrijving voor Basismodule Leuven
800,00 € 800.0 EUR
AantalVolgende spieren komen aan bod: 

biceps brachii, brachialis, deltoideus, infraspinatus, latissimus dorsi, anconeus, extensor carpi radialis longus, trapezius, gluteus maximus, quadriceps femoris vastus medialis, hamstrings, adductor longus, gastrocnemius, peroneus longus.


De 2 daagse basismodule bestaat uit fysiopathologie, theorie, veiligheid, hygiëne en intense hands-on dry needling.

We nemen grondig het theoretisch concept van triggerpoints en de huidige stand van het wetenschappelijk onderzoek door. De research rond de fysiopathologie van de myofasciale dysfunctie en de concepten van perifere en centrale pijnmechanismen komen aan bod. Er wordt een update van klinische trials rond myofasciale therapie en dry needling gegeven. De state of the art van de medische beeldvorming en andere technieken om myofasciale dysfuncties te objectiveren worden doorgenomen. Veiligheid en hygiëne worden besproken.

De meest toegankelijke spieren leren we aanprikken in de basismodule. We werken hands-on, twee per twee, onder supervisie van een assistent, in kleine groepen. Alle technieken worden meermaals herhaald. Met camera worden details voor iedereen duidelijk in beeld gebracht.

Na het beëindigen van deze cursus kan je uit het systeem deze spieren behandelen in de praktijk.
Het verder verfijnen van alle spieren en de juiste plaats geven van dry needling in de totale praktijk komt aan bod in het verdere verloop van het lange traject: de 3 opvolgmodules (bovenste kwadrant, onderste kwadrant en de centrale as)

In onze volledige opleiding Trigger (basismodule + 3 opvolgmodules) leggen wij belangrijke accenten:


Wetenschappelijke onderbouw – accurate myofasciale diagnostiek – intensieve hands-on training dry needling van alle spieren – het plaatsen van de myofasciale diagnostiek in de totale differentiële diagnostiek – trainen met behulp van musculoskeletale ultrasound – aanleren van het concept van myofasciale spierkettingen – eindexamen.


De cursus staat open voor kinesitherapeuten, manueel therapeuten, fysiotherapeuten, artsen, sportartsen, chiropractors en osteopaten.

U kan gebruik maken van de kmo portefeuille:

Herkenningsnummer voor DRY NEEDLING TRIGGER-activiteiten is: DV.O236420 (hoofdletters DV.O, gevolgd door de cijfers 236420) De NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten is: 86905 

5-STAPPENPLAN VOOR AANVRAAG VAN UW KMO-PORTEFEUILLE

U hebt zich ingeschreven voor een opleiding via onze website. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving en u zal de factuur ontvangen. N.B. Deze kan in uw SPAM terechtkomen. Controleer deze indien u geen mail ontvangt.
U doet een subsidieaanvraag via http://www.kmo-portefeuille.be/
Vermeld steeds uw klantnummer en factuurnummer.

Na de aanvraag stort u 70% van de cursusprijs (uw eigen aandeel) naar Sodexo.
De Vlaamse Overheid stort de resterende 30% in uw KMO-portefeuille.
U stort het bedrag vanuit de KMO-portefeuille door naar de dienstverlener.
Lunch, koffiepauzes en naalden worden gratis voorzien.

Om de kwaliteit van onze cursus te garanderen, beperken wij het aantal inschrijvingen. Na ontvangst van de factuur betaalt u de btw (btw komt niet in aanmerking voor de kmo-portefeuille) aan ons met vermelding van het factuurnummer. De betaling van de btw is een definitieve bevestiging van uw inschrijving. U vraagt de kmo-portefeuille aan voor het bedrag excl btw.

 

Startdatum
donderdag
12 juni 2025
Lesmomenten

Les op donderdag 12 juni van 13:00 tot 20:00
Les op vrijdag 13 juni van 09:00 tot 17:00

Locatie

Opleidingscentrum Leuven: Park Inn by Radisson Leuven Hotel

Martelarenlaan 36
Leuven 3010
--Opleidingscentrum Leuven: Park Inn by Radisson Leuven Hotel--
Google Maps
Docenten
Adriaensen Vincent
Coussement Carl
Demanet Kris
Demeestere Jeroen
Pattyn Jan
Van Bruwaene Philippe
Assistenten
Maertens Filip
Pattyn Silke
De Loof Sabine
Woussen Jolien