Het ‘Trigger Approved’ certified label wordt uitgereikt aan erkende myofasciale therapeuten die de langdurige en complete specialisatiecursus bij Trigger gevolgd hebben.

Om het Trigger Approved Label te behalen, moet de myofasciale therapeut het volledige opleidingstraject van Trigger doorlopen (basismodule, opvolgmodule, refreshdagen, afsluitend examen). Eenmaal de therapeut de specialisatiecursus afgerond heeft en slaagde voor het examen, ontvangt hij of zij het kwaliteitslabel.

Om het statuut van erkende myofasciale therapeut te behouden, wordt er verwacht op jaarlijkse basis een expert course te volgen. Deze expertopleidingen tellen eveneens mee in het verplichte accrediteringsysteem Myofasciale Therapie.

Erkende myofasciale therapeuten krijgen toestemming om het Trigger Approved Label te communiceren. Ze worden bovendien opgenomen in onze BMST-lijst met erkende therapeuten. Zolang de therapeut voldoet aan alle voorwaarden om lid te blijven van BMST, blijft hij of zij aanwezig op de lijst en behoudt hij of zij het kwaliteitslabel.

Indien het opleidingstraject niet werd afgerond en/of wanneer de therapeut geen jaarlijkse expert course volgde, verliest hij of zij het kwaliteitslabel. Dat betekent dat de therapeut niet langer ondersteund wordt door Trigger en dat hij of zij verwijderd wordt van de BMST-lijst (beroepsorganisatie myofasciale therapie).

Er worden regelmatig controles uitgevoerd om de onofficiële uitoefening van dry needling en myofasciale therapie tegen te gaan. Op die manier wil Trigger er enerzijds voor zorgen dat erkende therapeuten het label met trots kunnen dragen en anderzijds een zekerheid bieden voor patiënten. Tenslotte wordt zo de onofficiële toepassing van myofasciale therapie tegengegaan en creëren we een professioneel netwerk van erkende myofasciale therapeuten.